IntroПро порталМіжнародне молодіжне співробітництвоМолодіжні та дитячі організації УкраїниМолодіжна політика в УкраїніНовиниНавчання дітей та молодіПрограма Intel "Шлях до успіху"Контакти

Новини Мінистерства

ОпитуванняЦе цікаво!


Найактуальніші проблеми, що хвилюють сучасну молодь:




тут цікаво!



  • 25.10.2012

    Стартувала Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене»

    За ініціативи Державної служби молоді та спорту України днями дала старт соціально-значуща Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція "Відповідальність починається з мене". Захід проводиться з метою реалізації державної молодіжної політики та пропаганди й утвердження здорового способу життя в молодіжному середовищі. 
    Рейтинг: 2.29
  • 22.10.2012

    За проведення ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор-2018 боротимуться 5 міст

    Міжнародний Олімпійський Комітет сьогодні, 16 жовтня, оголосив 5 міст-кандидатів, які боротимуться за право проведення III Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року. Стати столицею Ігор претендують: Буенос-Айрес (Аргентина), Глазго (Великобританія), Гвадалахара (Мексика), Меделін (Колумбія), Роттердам (Голландія). 
    Рейтинг: 2.01
  • 20.10.2012

    До 11 листопада 2012 року приймаються заявки на участь у щорічному національному конкурсі «Народний бренд-вибір молоді»

    Всеукраїнським молодіжним об’єднанням підтримки вітчизняного виробника «Альтернатива», в рамках меморандуму про співпрацю з Державною службою молоді та спорту України, впроваджується щорічний Національний конкурс роботодавців «Народний бренд-вибір молоді». 
    Рейтинг: 3.65

  • 19.10.2012

    Уряд та громадський сектор презентували попередні результати дослідження "Молодіжна політика – 2012: чинники формування суспільно активної української молоді"

    17 жовтня 2012 року Державна служба молоді та спорту України, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Всеукраїнська асоціація молодих науковців» та громадська організація «Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка», презентували попередні результати соціологічного дослідження "Молодіжна політика – 2012: чинники формування суспільно активної української молоді". Дослідження було проведене в рамках програми "Цикл акцій на підтримку формування креативного потенціалу молодого покоління України".

    Метою дослідження є презентація для молоді конкретних прикладів та системного аналізу, включення суспільно активної, політично свідомої, патріотично вихованої, духовно здорової молоді до реалізації молодіжної політики в Україні.

    Результати соціологічного дослідження офіційно презентували Ігор Хохич - директор департаменту з питань молоді та комунікацій, Тетяна Бондар - директор Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка,Валерій Головенько - науковий консультант Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременко таЕвгенія Петрівська - Заступник Голови Ради ВМГО "Всеукраїнська асоціація молодих науковців".

    Молодь має формувати свій майбутній життєвий потенціал в умовах соціально-економічної трансформації українського суспільства та під впливом глобалізаційних змін з урахуванням загальнолюдських цінностей, здорового патріотизму, багатої духовної спадщини, моральності. Все це дозволяє вважати політичну, культурну, суспільну, патріотичну, духовну активність молоді необхідним предметом вивчення будь-якого етапу соціально-економічного розвитку країни, а в умовах глобалізації - дослідження особливостей періоду суспільного розвитку, що збігається з новим креативним циклом і реалізується через більш широкий, ніж раніше, спектр стратегій.

    Результати дослідження демонструють, що 71% молодих людей позитивно ставляться до молоді, яка бере активну участь у житті свого населеного пункту, регіону чи то країни в цілому, 80% молодих людей вважають, що держава має сприяти формуванню суспільно активних молодих людей.

    За словами Ігоря Хохича, українське суспільство щодня піддається впливу глобальних змін, стикається з численними викликами соціалізації. В умовах, що змінюються, чіткіше починають усвідомлюватися такі цінності, як патріотизм, духовність, моральність, рівноправність, справедливість та різноманіття. Загальнолюдські цінності актуальні для кожної людини, незалежно від її національності, соціального статусу, віку. Однак не можна не визнати того, що утвердження вищевказаних цінностей особливо важливо для тих, хто й сам знаходиться в стадії переходу, в першу чергу для молоді. Наразі помітне соціальне розшарування, коли молодь не впевнена, що потрібна своїй країні. Отже, вкрай необхідно системно проводити цикли акцій спрямованих на виховання молоді у дусі патріотизму та ідентифікації з Українською Державою.

    Організатори та виконавці соціологічного дослідження очікують, що результати їхньої роботи привернуть увагу органів влади, ЗМІ, цільової групи та громадськості до проблем молоді та сприятимуть в подальшому виробленню сучасних пріоритетів, побудованих з урахуванням специфіки умов зростання та виховання сучасного молодого покоління, а також підтримку молодіжних ініціатив з метою її більш активного громадського залучення.

     

    Довідково:

     

    Соціологічне дослідження було проведено за підтримки Державної служби молоді та спорту України та за участі Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка. Дослідницький компонент та дослідницька програма розроблені УІСД ім. О.Яременка. Соціологічне дослідження проводилось у липні – жовтні 2012 року по всій території України.

    Джерельна база:

    1) Опитано 1011 молодих людей у віці від 18 до 25 років. Стандартні відхилення при достовірності 95 відсотків і співвідношення змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,90 – 3,16 відсотка. Вибіркова сукупність: багатоступенева, територіально-поселенська, стратифікована, репрезентативна для населення України за ознаками: тип поселення, стать, вік, область.

    2) Опитано 107 респондентів-лідерів та активістів молодіжних організацій у віці від 14 до 35 років. Анкетування проводилося шляхом самозаповнення формалізованого опитувальника за місцем проведення тренінгів у рамках програми «Факультет міжнародного співробітництва та молодіжної громадської дипломатії», що реалізовувались Молодіжною міжпарламентською асамблеєю.

    Джерело:
    http://dsmsu.gov.ua/
    Рейтинг: 5.00

Всего коментариев: 0
Комментарии


    Ви маєте авторизуватися, щоб мати змогу залишати коментарі


    Теги новин порталу