IntroПро порталМіжнародне молодіжне співробітництвоМолодіжні та дитячі організації УкраїниМолодіжна політика в УкраїніНовиниНавчання дітей та молодіПрограма Intel "Шлях до успіху"Контакти

Новини МО та ДО

ОпитуванняЦе цікаво!



Найактуальніші проблеми, що хвилюють сучасну молодь:




тут цікаво!



  • 25.10.2012

    Стартувала Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене»

    За ініціативи Державної служби молоді та спорту України днями дала старт соціально-значуща Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція "Відповідальність починається з мене". Захід проводиться з метою реалізації державної молодіжної політики та пропаганди й утвердження здорового способу життя в молодіжному середовищі. 
    Рейтинг: 2.29
  • 22.10.2012

    За проведення ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор-2018 боротимуться 5 міст

    Міжнародний Олімпійський Комітет сьогодні, 16 жовтня, оголосив 5 міст-кандидатів, які боротимуться за право проведення III Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року. Стати столицею Ігор претендують: Буенос-Айрес (Аргентина), Глазго (Великобританія), Гвадалахара (Мексика), Меделін (Колумбія), Роттердам (Голландія). 
    Рейтинг: 2.01
  • 20.10.2012

    До 11 листопада 2012 року приймаються заявки на участь у щорічному національному конкурсі «Народний бренд-вибір молоді»

    Всеукраїнським молодіжним об’єднанням підтримки вітчизняного виробника «Альтернатива», в рамках меморандуму про співпрацю з Державною службою молоді та спорту України, впроваджується щорічний Національний конкурс роботодавців «Народний бренд-вибір молоді». 
    Рейтинг: 3.65

  • 04.04.2011

    31 березня 2011 року за ініціативи Проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» відбулась прес-конференція на тему: «Вплив програми Intel «Шлях до успіху» на підвищення громадянської активності молоді. Впровадження третього курсу програми – «Комп’ютерні технології та підприємництво».

    У заході взяли участь Ігор Хохич, директор Департаменту молодіжної політики, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Тетяна Нанаєва, Директор освітніх програм Intel в Україні, Джованні Моцареллі, координатор програми Волонтери ООН, Лариса Шевчук, заступник директора  Київської СШ № 168. Також на прес-конференції були присутні команда Проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні»: Венді Шапіро, Міжнародний координатор проекту, Евгенія Петрівська, Національний координатор Проекту,  Ніна Дементієвська, Координатор мережевих спільнот Проекту.

    Розпочинаючи захід Джованні Моцареллі розповів про розвиток волонтерства в Україні.  Згідно з даними в останній доповіді ЮНІСЕФ лише 3% молоді в Україні бере участь у волонтерському русі. На те є певні причини, зокрема й історичного характеру, коли молодь добровільно-примусово залучалась до «суботників».  Пан Моцареллі також провів паралелі між волонтерством та підприємництвом, акцентуючи на тому, що такі риси успішного підприємця, як відданість, внутрішня мотивація, орієнтованість на результат притаманні також істинному волонтеру. 

    Ігор Хохич наголосив на підтримці програми з боку Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.  «Молодь в Україні вкрай пасивна, не здатна справитись з реаліями та вирішувати гострі проблеми.  Надзвичайно гостро стоїть проблема відтоку молоді з сіл до великих у міст у пошуку роботи та кращого житла.  Навчальна програма Intel «Шлях до успіху» і саме її третій курс «Комп’ютерні технології та підприємництво» покликаний навчити молодь започатковувати власну справу та створювати робочі місця у віддалених районах і тим самим утримувати молодь на місцях. Програма надає можливість молоді навчитись писати та реалізовувати свої власні міні-проекти, і Міністерство охоче підтримує такі ініціативи», - зазначив пан Хохич.

    За словами Ніни Дементієвської, програма Intel «Шлях до успіху» покликана не лише вирішити нагальні проблеми молоді, а й підвищити її активність та залученість до життя громади. Програма «Шлях до успіху» розроблена компанією Intel спільно з освітніми урядовими організаціями різних країн та з 2008 року реалізується в школах України в рамках Проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні». Навчальна програма призначена для молоді віком  від 10 до 25 років. Сьогодні активно та успішно реалізуються  два курси програми «Комп’ютерні технології для місцевої громади» та «Комп’ютерні технології та майбутня професія» у 350 школах у 23 областях України та АР Крим. Загалом навчання пройшло 8 000 дітей, включаючи дітей з обмеженими можливостями та вихованців дитячих виправних колоній. Експерти свідчать про підвищення активності молоді у житті громад та стрімкий розвиток волонтерської діяльності, особливо у віддалених місцевостях за підсумками впровадження програми.

    «Я вперше спостерігаю таку зацікавленість курсом з боку учнів», - розповідає Лариса Шевчук.  За її  словами діти, буквально, залишаються після уроків для того щоб працювати в парі з партнером над розвитком бізнес-ідей. Серед найцікавіших – ідея створення інтернет-магазину для реалізації хенд-мейд продукції, започаткування дизайн-студії та продаж розсади. В рамках курсу також екскурс у законодавчу базу з метою вивчення законів необхідних для успішного ведення підприємництва.

    Зі свого боку Евгенія Петрівська розповіла про Проект «Соціальна Інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» акцентуючи увагу присутніх на роботі з молоддю з віддалених районів, адже їм важче здобути необхідну інформацію та використовувати її на благо громади. Не зважаючи на те, що програма успішно реалізовується по всій Україні, нашою метою було зробити її доступною у селах. Розповідаючи про плани на майбутнє, пані Петрівська розповіла, що спільно з Міністерством у справах сім’ї молоді та спорту Проект працює над створенням Порталу Знань, де окрім навчальної програми «Шлях до Успіху», для молоді також будуть доступні корисні дистанційні курси та інформація про реалізацію державної молодіжної політики в Україні.

    «Програма Розвитку ООН в Україні працює в напрямку сприяння позитивним змінам всередині суспільства», - розповідає Венді Шапіро.  За її словами, робота з молоддю – один з найпріорітетніших напрямків діяльності, саме тому ПРООН погодився пілотувати Проект. Світ невпинно змінюється, як і потреба у тих чи інших професіях, спеціалістах.  Важко передбачити, які професії будуть найпопулярнішими років за 50, проте чітко зрозуміло, які навики необхідні нам для успішного розвитку у 21 століття, серед них – критичне мислення, комп’ютерна грамотність, творчий підхід до вирішення проблем, комунікативність тощо.  Програма Intel «Шлях до Успіху» як ніяка інша навчальна програма допомагає дітям з раннього віку опановувати дані навички, а отже ми закладаємо підґрунтя для успішного майбутнього України.

    Підсумовуючи зустріч Тетяна Нанаєва наголосила на тому, що Проект не лише досягнув поставлених цілей, а й перевершив їх. Адже спочатку планувалось протягом трьох років навчити 3 000 школярів, в той час, як сьогодні навчання пройшло понад 8 000 учнів. Програма має величезну вагу для суспільства, адже в умовах переходу до економіки знань допомагає прививати навики 21 століття з раннього віку.

    Проект «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» реалізується з вересня 2008 року у 12 областях України Програмою розвитку ООН в Україні спільно з  Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, програмою Волонтери ООН, компанією Intel, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва «Альтернатива - В».

    Теги:
    Intel «Шлях до успіху», ПРООН, Комп’ютерні технології та підприємництво, Програма Розвитку ООН в Україні
    Рейтинг: 5.00

Всего коментариев: 0
Комментарии


    Ви маєте авторизуватися, щоб мати змогу залишати коментарі


    Теги новин порталу