IntroПро порталМіжнародне молодіжне співробітництвоМолодіжні та дитячі організації УкраїниМолодіжна політика в УкраїніНовиниНавчання дітей та молодіПрограма Intel "Шлях до успіху"Контакти

Новини МО та ДО

ОпитуванняЦе цікаво!



Найактуальніші проблеми, що хвилюють сучасну молодь:




тут цікаво!



  • 25.10.2012

    Стартувала Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене»

    За ініціативи Державної служби молоді та спорту України днями дала старт соціально-значуща Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція "Відповідальність починається з мене". Захід проводиться з метою реалізації державної молодіжної політики та пропаганди й утвердження здорового способу життя в молодіжному середовищі. 
    Рейтинг: 2.29
  • 22.10.2012

    За проведення ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор-2018 боротимуться 5 міст

    Міжнародний Олімпійський Комітет сьогодні, 16 жовтня, оголосив 5 міст-кандидатів, які боротимуться за право проведення III Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року. Стати столицею Ігор претендують: Буенос-Айрес (Аргентина), Глазго (Великобританія), Гвадалахара (Мексика), Меделін (Колумбія), Роттердам (Голландія). 
    Рейтинг: 2.01
  • 20.10.2012

    До 11 листопада 2012 року приймаються заявки на участь у щорічному національному конкурсі «Народний бренд-вибір молоді»

    Всеукраїнським молодіжним об’єднанням підтримки вітчизняного виробника «Альтернатива», в рамках меморандуму про співпрацю з Державною службою молоді та спорту України, впроваджується щорічний Національний конкурс роботодавців «Народний бренд-вибір молоді». 
    Рейтинг: 3.65

  • 15.04.2011

    Вже традиційними стали зустрічі між представниками молодіжних центрів та влади в рамках проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» (далі за текстом - Проект). Чергова зустріч відбулась 12 квітня 2011 року у приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації. Подія мала на меті налагодити співпрацю між представниками молодіжних організацій та місцевої влади задля ефективного вирішення проблем місцевих громад. У зустрічі взяли участь представники молодіжних центрів, місцевих органів влади та самоврядування наступних районів Рівненської області: Дубровицький, Рокитнівський, Зарічненський.

    Відкриваючи захід, Національний менеджер Проекту Евгенія Петрівська висловила надію на те, що зустріч сприятиме становленню та постійно діючій особві тісних взаємостосунків між сторонами владою та молоддю в майбутньому без посередництва Проекту.

    Зі свого боку Ліпський Віталій Володимирович, заступник начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненської ОДА, виступив на підтримку діяльності молодіжних центрів області. За словами Віталія Володимировича, в області також працює консультаційний пункт для молоді з метою консультації та боротьби проти шкідливих звичок та пропаганди здорового способу життя. Окрім того Рівненська обласна державна адміністрація опікується соціальним гуртожитком для дітей-сиріт віком від 18 років та центром для жертв насильства у сім’ї. На місцях з молоддю працюють державні психологи та юристи.

    Пан Ліпський також повідомив учасників про те, що у 2011 році на молодіжну політику в області виділено 701 тис. грн, що на 80 тис. грн. більше в порівнянні з торішніми бюджетом видатками. Переважно гроші пішли на фінансування проектів громадських організацій. У 2011 році було профінансовано 12 проектів з 25, поданих на Конкурс Проектів програм громадських організацій стосовно дітей, молоді жінок та сім’ї, Рівненської обласної влади державної адміністрації. Проекти переважно стосувались молодіжних, культурних та патріотичних акцій.

    В рамках зустрічі лідери молодіжних центрів Томашгорода та Удрицька презентували діяльність своїх центрів, розповіли про останні здобутки в області підтримки молодіжних ініціатив та детально зупинились на проблемах найнагальніших проблемах, включаючи проблеми опалення, відсутності фінансування, тощо.

    Переважна більшість учасників відмітила підтримку з боку місцевої влади та суттєве покращення активності молоді, участі у різноманітних акціях, таборах, семінарах тощо. Втім проблема опалення все ще залишається актуальної для деяких центрів. Учасники також висловили занепокоєння неабияким інтересом місцевої молоді до гральних автоматів.

    Зі свого боку селищні голови наголошували на наявності проблеми з кадровим потенціалом, зокрема на відсутність ініціативного лідера серед молоді та низький рівень освіченості. Завадою для здорового способу життя молоді, на їхню думку, є збільшення кількості кіосків та барів, де молодь витрачає вільний час та кошти. Cільські голови також відмітили неабияку зацікавленість молоді у спортивних заходах та написанні проектів для розвитку громади.

    За підсумками зустрічі, учасники погодили для Рівненської області «План дії: молодіжні центри - місцева влада» на 2011 рік.

    Проект реалізується у 12 областях України: Київська, Житомирська, Черкаська, Чернігівська, Кримська, Рівненська, Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Миколаївська, Сумська та Луганська.

    За додатковою інформацією звертайтеся до cпеціаліста зі зв’язків з громадськістю Проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді» Ольги Романів olga.romaniv@undp.org.ua

    Теги:
    Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні, ПРООН
    Рейтинг: 2.40

Всего коментариев: 0
Комментарии


    Ви маєте авторизуватися, щоб мати змогу залишати коментарі


    Теги новин порталу